0165 32 20 05 f.gijzen4@kpnplanet.nl

Gootdrain

Dakgoten repareren en dakgoten vervangen kan een dure aangelegenheid zijn en het zou zonde zijn als de oorzaak hiervan bladresten of verstoppingen zijn. Ook het verlengen van de levensduur van uw dakgoten scheelt aanzienlijk in de kosten. Wij raden u een goede dakgoot onderhoud aan, maar we hebben uiteraard ook alternatieven. Wat dacht u van de gootdrain? De Dakgootspecialist heeft gepaste oplossingen als het gaat om het aanbieden van een gootdrain!

Wat is een gootdrain?

Doordat water continu op de zelfde plek druppelt kan een dakgoot lek ontstaan. Een aluminium dakgoot, zinken dakgoot of pvc dakgoot kan hierdoor worden aangetast wat als gevolg heeft dat de dakgoot gerepareerd moet worden. De gootdrain bestaat uit gaaselementen en hierdoor wordt een verspreiding gerealiseerd. De aantasting van uw dakgootvan aluminium dakgoot, uw zinken dakgoot of pvc dakgoot is hierdoor veel minder specifiek op één plek, waardoor uw dakgoot veel langer mee gaat en daarmee bespaart u een dakgoot reparatie. Dit is één van de vele voordelen van een gootdrain.

Gootdrain voordelen

Hier blijft het qua voordelen van de gootdrain niet bij, want de gootdrain voorkomt in bepaalde situaties ook dat vogels zich onder de dakpannen gaan nestelen. Daarnaast voorkomt de gootdrain verstoppingen en bevordert een gootdrain de afvoer van het regenwater. Het schoonmaken van uw dakgoot is bovendien een lastige klus en de gootdrain beperkt u eventuele belemmeringen die het schoonmaken van uw dakgoot bemoeilijken.

Een dakgoot lek, een verstopping, natte muren, schimmelvorming en meer. Dat zijn allerlei problemen die de kop op kunnen steken en in het ergste geval kan een verstopping zelfs leiden tot een verstopte riolering. Dat brengt nog meer rompslomp met zich mee en daarom is dakgoot onderhoud van essentieel belang en met de gootdrain wordt dit aanzienlijk beperkt. Niet alleen het regenwater afvoer is beter, ook natte muren en een dakgoot lek zijn minder snel aan de orde als u een gootdrain heeft. Daarnaast zal uw dakgoot door een gootdrain een langere levensduur hebben.

Gootdrain materialen

De gootdrain is vervaardigd uit zwart gekleurd polyethyleen (HDPE). Deze HDPE is een combinatie van nieuwe en hergebruikte grondstoffen. De gootdrain is recyclebaar en milieuvriendelijk. Door de zwarte inkleuring van de gootdrain is deze bovendien UV bestendig en duurzaam. Met een gootdrain voorkomt u daarnaast dat uw dakgoot vol raakt met bladeren en er zodoende verstoppingen optreden.

De gootdrain is flexibel in de zin van dat het diverse toepassingsmogelijkheden kent. Verschillende type dakgoten is voor de gootdrain geen probleem. De afstand van de dakpannen tot de gootrand, in combinatie met de diepte, is bepalend voor het type gootdrain. Doordat de elementen van kunststof zijn kunnen de gootdrainen op allerlei verschillende manieren worden aangebracht.

Maten en typen van de dakgoot

Type diameter en omtrek lengte:

-R 172/0 70-110 mm 280 mm 3 meter/element
-R 170/0 110-150 mm 450 mm 3 meter/element

Zorg dat u er snel een gootdrain verkrijgt. Als u te laat bent kunnen uw dakgoten overlopen of uw regenwater afvoerraakt verstopt en in het ergste geval raakt de riolering verstopt en dit alles kan voor ernstige waterschade zorgen. Is het al te laat, laat dan uw dakgoot schoonmaken.

Dakgootspecialist

Tivolieplantsoen 11
4731EC Oudenbosch
KvK 53832736

T: 0165 32 20 05
M: 06 55 86 20 72
E: f.gijzen4@kpnplanet.nl